Кальцій (Ca) – є основним мезоелементом, який потребує рослина у великій кількості. Як двовалентний катіон (Ca 2+ ), він необхідний для структурних ролей у клітинній стінці та мембранах. Зазвичай в природних умовах Кальцій спостерігається в достатній кількості, але його низька мобільність призводить до зниження врожаю, а подекуди до повної втрати. Симптоми дефіциту спостерігаються на молодому листі, через те, що Са не може переміщатися зі старих тканин і перерозподілятися. Це змушує тканини, що розвиваються, покладатися на негайне надходження Са. Несвоєчасне забезпечення Кальцієм тканин, які стрімко розвиваються, призводить до фізіологічних хвороб - «цвітучої кінцевої гнилі» кавуна, перцю, томатів та ін. Інші фізіологічні розлади, такі як «розтріскування» у плодах томатів, вишні та яблук, виникають у тканинах, де не вистачає Са при гіпоосмотичному шоці (після підвищеної вологості або опадів), внаслідок структурних слабкостей клітинних стінок.
ІКАР КОРАЛ – це добриво, що містить високу концентрацію Кальцію, який за рахунок вмісту рослинних амінокислот швидко проникає в рослину та забезпечує нормальний розвиток молодих тканин, плодів та овочів. За рахунок вмісту Бору (В) швидко відновлюються та розвиваються твірні тканини. Калій (К) впливає на асиміляцію поживних речовин в генеративні органи, що в поєднанні із Карбогідратами підвищує вміст цукру та інші якісні показники.
- Містить мікро- та макроелементи, які направлені на підсилення дії Кальцію;
- За рахунок вмісту амінокислот має високу проникність та коефіцієнт використання;
- Завдяки вмісту органічної речовини, максимально впливає на накопичення цукрів, вуглеводів та загальної кількості сухої речовини;
- Приймає безпосередню участь у створенні клітинних мембран;
- Покращує товарні якості плодів, їх транспортування та лежкість;
- Підвищує рівень стійкості до проникнення хвороб, що переносяться комахами.
Культура |
Норма застосування
|
Період застосування
|
 |
Овочеві культури |
1,0-2,0 л/га
або
0,15-0,3 л на
100 л води
|
Формування плодів, дозрівання |
 |
Плодові культури |
1,0-2,0 л/га
або
0,15-0,3 л на
100 л води
|
Початок цвітіння, налив ягід, формування плодів, дозрівання |
 |
Виноград |
1,0-2,0 л/га
або
0,15-0,3 л на
100 л води
|
Визрівання ягід |
Добриво можна застосовувати в сумішах з багатьма добривами та пестицидами.
Перед змішуванням рекомендується зробити невелику кількість суміші, щоб перевірити, чи немає осаду, також рекомендується обприскувати на невеликій ділянці, щоб перевірити, чи немає фітотоксичного впливу на рослини.