IKAR KORAL / КОРАЛ

IKAR КОРАЛ - концентроване кальцієвмісне добриво з біостимулюючим ефектом для корекції дефіциту Кальцію та забезпечення товарних якостей овочевих, ягідних та  плодових культур

Хімічний склад та фізичні властивості
Азот (N-NO3) 9% 140 г/л
Калій (K2O) 5% 77 г/л
Бор (В) 0,2% 3 г/л
Кальцій (CaO) 15% 210 г/л
Органічні речовини 4,5% 70 г/л
Амінокислоти 0,15% 2,25 г/л
Щільність 1,52-1,56 г/см3
рН 1% 7,5
ЕС 0,1% 0,70

ФІЗІОЛОГІЧНА ДІЯ

Кальцій  (Ca) – є основним мезоелементом, який потребує рослина у великій кількості. Як двовалентний катіон (Ca 2+ ), він необхідний для структурних ролей у клітинній стінці та мембранах. Зазвичай в природних умовах Кальцій спостерігається в достатній кількості, але його низька мобільність призводить до зниження врожаю, а подекуди до повної втрати.  Симптоми дефіциту спостерігаються  на молодому листі, через те, що Са не може переміщатися  зі старих тканин і перерозподілятися. Це змушує тканини, що розвиваються, покладатися на негайне надходження Са. Несвоєчасне забезпечення Кальцієм тканин, які стрімко розвиваються, призводить до фізіологічних хвороб -  «цвітучої кінцевої гнилі» кавуна, перцю, томатів та ін. Інші фізіологічні розлади, такі як «розтріскування» у плодах томатів, вишні та яблук, виникають у тканинах, де не вистачає Са при гіпоосмотичному шоці (після підвищеної вологості або опадів), внаслідок структурних слабкостей клітинних стінок.

ІКАР КОРАЛ – це добриво, що  містить високу концентрацію Кальцію, який за рахунок вмісту рослинних амінокислот швидко проникає в рослину та забезпечує нормальний розвиток молодих тканин, плодів та овочів.  За рахунок вмісту Бору (В) швидко відновлюються та розвиваються твірні тканини. Калій (К) впливає на асиміляцію поживних речовин в генеративні органи, що в поєднанні із Карбогідратами підвищує вміст цукру та інші якісні показники.

ОСНОВНІ ВЛАСТИВОСТІ
  • Містить мікро- та макроелементи, які направлені на підсилення дії Кальцію;
  • За рахунок вмісту амінокислот має високу проникність та коефіцієнт використання;
  • Завдяки вмісту органічної речовини, максимально впливає на накопичення цукрів, вуглеводів та загальної кількості сухої речовини;
  • Приймає безпосередню  участь у створенні клітинних мембран;
  • Покращення товарних якостей плодів, траспортування та лежкості;
  • Підвищення рівня стійкості до проникнення хвороб що переносяться комахами.
ЗАСТОСУВАННЯ
 Культура   Норма застосування
Період застосування
Овочеві культури

0,05-0,1 л/

100 л води

Формування плодів, дозрівання
Плодові культури

0,05-0,1 л/

100 л води

Початок цвітіння, налив ягід, формування плодів, дохрівання
Віноград

0,05-0,1 л/

100 л води

Визрівання ягід
СУМІСНІСТЬ

Добриво можна застосовувати в сумішах з багатьма добривами та пестицидами (інсектицидами, фунгіцидами).
Не використовуйте продукти, що містять мідь, сульфати, мінеральні олії та лужні продукти (рН>8). Перед змішуванням рекомендується зробити невелику кількість суміші,щоб перевірити, чи немає осаду, також рекомендується обприскувати на невеликій ділянці, щоб перевірити, чи немає фітотоксичного впливу на рослини.