IKAR ENZO / ЕНЗО

ІКАR ЕНЗО - ефективне підживлення культур, що чутливі до нестачі Марганцю

Хімічний склад та фізичні властивості
Азот (N) 7,4% 115 г/л
Марганець (Мn) 13% 200 г/л
Цинк (Zn) 0,8% 12,5 г/л
Амінокислота L-пролін 0,33% 5 г/л
Щільність 1,56 г/см3
рН 1% 4,4
ЕС 0,1% 0,658

ФІЗІОЛОГІЧНА ДІЯ

Марганець (Mn) в рослинах активує дію різних ферментів (або входить в їх склад), які мають важливе значення в окисно-відновних процесах та відіграє ключову роль в основних життєво-необхідних процесах рослин, необхідних для утворення хлорофілу, сприяє засвоєнню молекулярного та нітратного азоту. Приймаючи участь у синтезі аскорбінової кислоти в рослинах, Марганець (Mn) підвищує стійкість культур до хвороб.

Поєднання у складі  ІКАR ЕНЗО таких елементів, як Марганець (Mn) та Цинк (Zn), сприяє підвищенню інтенсивності фотосинтезу і дихання, покращує синтез вуглеводів та переміщення їх з листя до органів плодоношення і кореневої системи. Амінокислота L-пролін має антистресовий ефект, сприяє максимальному засвоєнню рослинами макро- та мікроелементів.

ОСНОВНІ ВЛАСТИВОСТІ
  • Активізує розвиток вегетативної маси;
  • Сприяє засвоєнню молекулярного та нітратного азоту рослинами;
  • Активізує ферментативні системи, що впливає на окисно-відновні процеси;
  • Відіграє важливу роль у підтримці структури і синтезі хлоропластів;
  • Підвищує холодо- та морозостійкість рослин за рахунок синтезу аскорбінової кислоти;
  • Стабілізує білкові структури, підвищує стікість до посухи;
  • Подовжує період фотосинтетичної активності листків;
  • Підвищує вміст вуглеводів.
ЗАСТОСУВАННЯ

 

Культура Норма застосування
Період застосування
Зернові культури 0,5-1,0 л/га Фаза кущення, вихід в трубку
Зернобобові культури 0,5-1,5 л/га 3-5 трійчастих листків, до досягнення висоти стебла більше 20 см
Ріпак 0,5-1,0 л/га Фаза 4-6 листків, стеблування
Соняшник 0,5-1,0 л/га 2-3 пари листків, 5-6 пар
Кукурудза 0,5-1,0 л/га Фаза 3-4 листки, 5-7 листків
Цукровий буряк 0,5-1,5 л/га Фаза 4-6 листки, 8-10 листків
Льон (волокно, насіння) 0,5-1,0 л/га Фаза ялинки, бутонізації
Овочеві культури

0,1-0,25 л/

100 л води

Формування першої китиці, наростання вегетативної маси
Плодові культури

0,1-0,25 л/

100 л води

Рожевий бутон
Баштанні культури

0,1-0,25 л/

100 л води

4-6 справжніх листків, вегетативний ріст
Картопля

0,1-0,25 л/

100 л води

Висота рослин 5-10 см, бутонізація
СУМІСНІСТЬ

Добриво можна застосовувати в сумішах з багатьма добривами та пестицидами (інсектицидами, фунгіцидами).
Не використовуйте продукти, що містять мідь, сульфати, мінеральні олії та лужні продукти (рН>8). Перед змішуванням рекомендується зробити невелику кількість суміші,щоб перевірити, чи немає осаду, також рекомендується обприскувати на невеликій ділянці, щоб перевірити, чи немає фітотоксичного впливу на рослини.